Carnaval

Carnaval is een feest wat al jaren in Nederland gevierd wordt. Met name in het zuiden van Nederland wordt dit groots aangepakt, in Limburg en Noord-Brabant wordt carnaval uitbundig gevierd. Eigenlijk iedereen uit deze provincies viert wel carnaval. Het is eigenlijk vrij simpel voor de meeste mensen: zij gaan gewoon verkleed drinken, zingen en dansen tijdens carnaval. Het mooie aan carnaval is ook dat mensen van over heel Nederland naar deze regio’s gaan om mee te vieren. Waardoor je een grote gezellige boel krijgt. Iedereen gaat ook altijd verkleed, ga je niet verkleed loop je eigenlijk voor gek. Wat eigenlijk hartstikke gek is als je kijkt naar normale dagen. Maar met carnaval is dat nou eenmaal zo. Op deze manier is het natuurlijk ook hartstikke gezellig. Iedereen doet een beetje gek dan.

Ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met carnaval is dat het echt een heel leuk feest is. Iedereen is verkleed en iedereen doet lekker gek. Ook blijft de drank maar komen, wat ik persoonlijk ook een pluspunt vind. Maar als je niet drinkt is het natuurlijk nog steeds hartstikke leuk. Er zijn eigenlijk alleen maar gezellige mensen om je heen, en iedereen is ook heel vriendelijk. Wij gaan eigenlijk altijd naar Breda of Eindhoven, dit vinden wij altijd hartstikke leuk. Bij Carnaval horen natuurlijk ook grote versierde paradewagens. Wat natuurlijk ook erg indrukwekkend is. De mensen die deze wagens maken besteden heel veel tijd in het maken van zo’n wagen. Wat het natuurlijk hartstikke indrukwekkend maakt. Het komt er eigenlijk op neer dat carnaval een leuk feest is en dat iedereen dit een keer meegemaakt moet hebben.

Er zijn dus genoeg plekken om carnaval te vieren. En er zijn genoeg manieren om bij deze plekken te komen. Zo is het openbaarvervoer een uitstekende optie.

Wil je nou meer hierover lezen? Klik dan hier.